Prăjitură de casă bogată în ciocolată – Rețetă rapidă și delicioasă, pas cu pas, în imagini

Dacă vă plac deserturile cu multă ciocolată, încercați această rețetă rapidă și delicioasă – Prăjitură de casă bogată în ciocolată, pas cu pas, în imagini

Ingrediente necesare pentru blaturi:

  • 6 ouă reci
  • 250 g zahăr
  • 200 ml lapte rece
  • 200 ml ulei
  • 250 g făină
  • 40 g pudră de cacao
  • 11-12 g praf de copt

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 300 g ciocolată neagră
  • 350 g lapte condensat
  • 50-60 ml lapte
  • 350 g unt moale, la temperatura camerei

Mod de preparare:

Pentru cremă, punem bucățelele de ciocolată, laptele condensat și laptele într-o cratiță. Încălzim compoziția pe foc mediu, amestecând până la omogenizare. Lăsăm compoziția să se răcească până la temperatura camerei, după care o dăm la frigider pentru 30 de minute.

Mixăm untul moale la viteză mare, timp de 4-5 minute, până devine albicios și pufos. Treptat încorporăm sosul de ciocolată, mixând continuu până la omogenizare. Vom obține o cremă ușor lichidă pe care o acoperim cu folie alimentară și o dăm la frigider pentru 3-4 ore.

Pentru blaturi, mixăm ouăle împreună cu zahărul la viteză mare, timp de 7-10 minute. Trebuie să obținem o spumă voluminoasă, albicioasă și pufoasă. Încorporăm laptele și uleiul, mixând la viteză mică. La final încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao și cu praful de copt, folosind telul și realizând mișcări rapide, circulare, de jos în sus.

Transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă de 22*32 cm, tapetată cu hârtie de copt. uniformizăm aluatul și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 160 d grade, pentru 60 de minute. Blatul este gata atunci când trece testul cu scobitoarea. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. După ce blatul se răcește, îl scoatem din tavă, îndepărtăm hârtia de copt, uniformizăm marginile și tăiem în 2 părți egale, pe lungime.

Punem primul blat pe un platou. Îl ungem cu jumătate din cantitatea de cremă peste care punem al doilea blat. Ungem și al doilea blat și marginile prăjiturii cu crema rămasă. Dăm prăjitura la frigider pentru 30 de minute, după care uniformizăm suprafața ei cu un cuțit cald.

Presărăm marginile cu firimiturile de blat rămase după uniformizare și dăm prăjitura la frigider peste noapte.

Savurați cu poftă! Poftă bună!