Ingrediente necesare pentru 3 borcane de 720 ml:
- 1,5 kg roșii (mai mici, cărnoase)
- 1 L bulion de roșii (proaspăt)
- 1 linguriță sare neiodată
Mod de preparare:
- Spălăm bine roșiile în apă rece. Îndepărtăm codițele și le crestăm în cruce, la un capăt.
- Punem pe foc o oală cu 2-3 L de apă și 1 linguriță de sare și pregătim separat un bol mare cu apă cât mai rece.
- Când apa dă în clocot, adăugăm roșiile în tranșe și le opărit timp de 30-50 secunde, după care le transferăm în apa rece.
- Decojim roșiile și le aranjăm în borcane spălate și sterilizate. Așezăm borcanele pe o tavă metalică.
- Înfierbântăm bulionul și îl sărăm după care umplem borcanele cu bulion, până sus. Le închidem cu capace spălate și sterilizate și dăm tava cu borcane la cuptorul cald, setat la 150 de grade.
- Le lăsăm 15 minute la sterilizat, după care oprim cuptorul și lăsăm borcane înăuntru, să se răcească lent și complet.
Notă: pentru bulion, alegem roșii cărnoase pe care le pasăm. Transferăm sosul gros obținut într-o oală și o punem pe foc mediu. Amestecăm, încorporând spuma groasă formată în lichid. Când nu se mai formează spumă, bulionul este gata și se poate transfera în sticle / borcane.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post