Cartofi pai la cuptor, gustoși și mult mai sănătoși – Cartofi pai fără nici o picătură de ulei
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 1 linguriță boia
- Jumătate linguriță sare
- Piper după gust
- 1 albuș
Mod de preparare:
Curățăm cartofii de coajă și îi tăiem pai. Batem albușul cu furculița, adăugăm sare, piper boia și amestecăm.
Transferăm cartofii într-un bol mai mare, turnăm amestecul de albuș și condimente și amestecăm bine.
Așezăm cartofii pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând un pic de distanță între ei. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 220 de grade, timp de 10-15 minute sau până se formează pe ei o crustă rumenă.
Servim cartofii pai cu sosul preferat. De asemenea, puteți experimenta cu condimentele: puteți adăuga și mărar uscat, usturoi granulat etc.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post