Pogăcele de casă (cu cartofi și brânză sărată)

Ingrediente necesare:

  • 250 g brânză
  • 250 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 plic drojdie instant
  • 120 g margarină
  • 2 ouă + 1 gălbenuș pentru uns
  • 2 cartofi fierți și zdrobiți
  • puțină smântână (dacă este necesar)

Mod de preparare:

Amestecăm brânza, făina, margarina,drojdia, ouăle, cartofii zdrobiți într-un bol, punem sare și frământăm. Dacă este necesar, adăugăm și un pic de smântână…

Întindem aluatul, decupăm cu ajutorul unui pahar pogăcelele și așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Le lăsăm să se odihnească aprox. 20 minute… Ungem cu gălbenuș de ou și le băgăm la cuptor, la 180 grade Celsius. Coacem până se rumenesc frumos.

Să le savurați cu poftă! Poftă bună!