Salată de legume la borcan, pentru iarnă – O rețetă pe gustul tuturor, simplă, gustoasă și aromată

Salată cu aroma și gustul legumelor văratice – Salată de legume la borcan, pentru iarnă – O rețetă pe gustul tuturor, simplă, gustoasă și aromată

Ingrediente necesare:

  • 2 kg roșii
  • 1,5 kg castraveți
  • 500 g ardei dulci, roșii
  • 500 g ardei dulci, verzi
  • 1 kg ceapă
  • Mărar și pătrunjel după gust
  • Ardei iute după gust
  • Sare neiodată, boabe de piper negru după gust
  • 150 ml ulei
  • 1 lingură oțet 7-9% pentru fiecare borcan

Mod de preparare:

Spălăm toate legumele și verdețurile. Îndepărtăm cotoarele roșiilor și le tăiem în semiluni. Tocăm ceapa în rondele, o punem într-un bol și o amestecăm cu sare, separând inelele. Curățăm și ardei de semințe și de codițe după care tăiem în rondele. Tăiem și castraveții rondele. Punem toate legumele într-un bol mare, adăugăm și verdeața tocată mărunt și amestecăm salata prin săltarea bolului, ca să nu strivim legumele. În timpul amestecării adăugăm și uleiul.

Lăsăm salata deoparte timp de 20 de minute, ca legumele să-ți elibereze sucul. Gustăm și potrivim de sare.

În borcanele sterilizate punem boabele de pier după care umplem cu salată. Completăm cu zeama rămasă de la legume. După gust, putem adăuga și câte o bucățică de ardei iute în fiecare borcan. Acoperim borcanele cu capace sterilizate, fără să le închidem ermetic.

Turnăm un pic de apă în vasul de gătit la aburi, așezăm sita peste care punem borcanele. Acoperim vasul cu capacul lui și, din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 40 de minute, pe foc mic spre mediu.

Notă: dacă nu aveți astfel de vas, sterilizați borcanele într-o cratiță tapetată cu un prosop curat, acoperim borcanele cu apă până la 3/ 4.

După sterilizare adăugăm oțetul în borcane și le închidem ermetic. Le întoarcem cu susul în jos și le lăsăm să se răcească complet. Le depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!