Rețete Culinare
vineri, mai 16, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Rețetă incredibil de gustoasă – Cozonac pufos, ca la bunica acasă

Rețetă incredibil de gustoasă – Cozonac pufos, ca la bunica acasă

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 50 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g zahăr
  • 5 gălbenușuri de ou
  • 1 linguriță sare
  • coajă de lămâie
  • coajă de portocală
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g miez de nucă
  • 5 albușuri de ou
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră
  • sare
  • 1 fiolă esență de rom

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, cernem făina într-un bol.

2. Într-un vas, punem laptele la fiert. Adăugăm coaja de lămâie, coaja de portocală și zahărul vanilat. Amestecăm bine.

3. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile cu zahăr.

4. Într-un bol separat, pregătim maiaua. Amestecăm drojdia cu 1 linguriță de zahăr, 3 linguri de lapte cald și o lingură de făină.

5. Turnăm maiaua în bolul cu făină. Adăugăm sarea, compoziția de gălbenușuri și laptele cald. Amestecăm foarte bine până când obținem un aluat moale și pufos, pe care îl lăsăm la dospit 30 de minute.

6. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul, sarea și mixăm bine.

7. Adăugăm miezul de nucă, pudra de cacao, esența de rom și mixăm până la omogenizare.

8. Întindem un sfert din cantitea de aluat, într-o foaie subțire. Pe deasupra, așezăm un sfert din cantitatea de umplutură și formăm o ruladă. Așezăm cozonacul într-o tavă de copt, tapetată cu ulei. Procedăm la fel cu ingredientele rămase.

9. Tapetăm cozonacii cu ou bătut și îi coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 80 de minute.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Trebuie să îl faceți săptămâna viitoare – Tort Medovik fără coacere, gata în doar 20 minute

Trebuie să îl faceți săptămâna viitoare - Tort Medovik fără coacere, gata în doar 20 minute

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Blatul este deosebit, iar crema este senzațională – Prăjitură cu mac şi cremă de vanilie
Noutăți

Blatul este deosebit, iar crema este senzațională – Prăjitură cu mac şi cremă de vanilie

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 2 căni de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de lapte și…
Noutăți

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 2 căni de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de lapte și…

Iată cât de ușor se prepară cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu – Salvează rețeta pentru Sărbători
Noutăți

Iată cât de ușor se prepară cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu – Salvează rețeta pentru Sărbători

Prăjitură cu cremă de vanilie și piersici din compot – Prăjitură ușoară și delicioasă, foarte aromată
Noutăți

Prăjitură cu cremă de vanilie și piersici din compot – Prăjitură ușoară și delicioasă, foarte aromată

Ruladă deosebită pentru Mese Festive – Ruladă aperitiv din 250g sfeclă roșie, 3 ouă, 80g făină, 300g cremă de brânză și…
Noutăți

Ruladă deosebită pentru Mese Festive – Ruladă aperitiv din 250g sfeclă roșie, 3 ouă, 80g făină, 300g cremă de brânză și…

Prăjitură cu blat fraged de cacao, cremă de lapte și spumă de albușuri – Rețetă aromată și delicioasă
Noutăți

Prăjitură cu blat fraged de cacao, cremă de lapte și spumă de albușuri – Rețetă aromată și delicioasă

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate