Prăjitură pe bază de chefir, moale și aromată – Cea mai simplă și pufoasă prăjitură de casă
Ingrediente necesare:
- 250 ml chefir
- 200 g griș
- 200 g zahăr
- 8 g zahăr vanilat
- 140 g făină
- 100 ml ulei
- 1 linguriță praf de copt
Notă: în această rețetă nu am folosit ouă.
Mod de preparare:
Punem într-un bol mare: chefirul, grișul, zahărul tos și cel vanilat, uleiul și omogenizăm. Treptat adăugăm și făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm foarte bine, până obținem un aluat omogen și fără cocoloașe.
Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă de 19*19 cm. transferăm aluatul în tava pregătită, uniformizăm și coacem prăjitura timp de 35-40 minute, la cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
O lăsăm să se răcească după care o putem transfera pe un platou.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post