Prăjitură de casă fragedă și delicioasă – Prăjitură cu mascarpone și cremă de ciocolată și alune

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 130 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri iaurt natural
  • 50 g pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt
  • 140 g făină
  • 1 plic budincă de ciocolată

Ingrediente necesare pentru crema mascarpone:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 1 plic întăritor frișcă
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată și alune:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • 80 g ciocolată cu cremă de alune
  • 100 g ciocolată neagră

Ingrediente necesare pentru decor:

  • 200 ml frișcă lichidă
  • Nutella sau cremă de ciocolată cu alune
  • +

  • 100 ml lapte aproximativ

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm făina cu praful de copt, cu pudra de cacao și cu praful de budincă.

Împărțim amestecul în două părți egale.

Mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră după care încorporăm și ouăle. Adăugăm o parte din amestecul de făină și jumătate din cantitatea de lapte și omogenizăm. Adăugăm acum amestecul rămas cu făină și laptele rămas și omogenizăm din nou.

Încorporăm iaurtul și transferăm compoziția într-o tavă ( 28 cm ) unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 45 de minute.

După coacere, lăsăm blatul să se răcească, după care îl scoatem din formă și îl tăiem în două.

Punem un blat înapoi în formă.

Pentru crema cu mascarpone, mixăm frișca lichidă spumă împreună cu zahărul și cu întăritorul. Lingură cu lingură, încorporăm și mascarpone, mixând până la omogenizare.

Pentru crema cu ciocolată și alune, punem frișca lichidă într-o cratiță. Adăugăm bucățelele de ciocolată și încălzim totul pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare și până compoziția se îngroașă.

Luăm de pe foc, lăsăm să se răcească amestecând din când în când.

Stropim blatul din tavă cu aproximativ 50 ml de lapte și întindem peste el jumătate din crema mascarpone.

Întindem și crema de ciocolată, peste care întindem crema rămasă cu mascarpone și acoperim cu al doilea blat.

Stropim blatul cu laptele rămas. Dăm prăjitura la rece peste noapte.

A doua zi, scoatem inelul tăvii, întindem frișca bătută (200 ml) pe toată suprafața tortului și decorăm cu ciocolată topită.

Savurați cu poftă! Poftă bună!