Aperitiv simplu și delicios – Drob de ciuperci – Se prepară din 740g ciuperci, 2 cepe, 1 morcov, 4 ouă și…
Ingrediente necesare:
- 740 g ciuperci champignon
- 2 cepe
- 1 morcov
- 3 ouă + 1 ou pentru uns
- 6 felii pâine
- 250 ml lapte sau apă
- 100 g unt
- 1-2 căței usturoi
- 4 linguri pesmet sau griș
- Verdeață
- Sare și piper
Mod de preparare:
Punem pâinea într-un bol, turnăm laptele deasupra și după ce se înmoaie, mărunțim cu lingură după care cu mâna. Tăiem ciupercile în felii subțiri, ceapa în cubulețe mici și dăm morcovul prin răzătoarea mare.
Topim untul într-o tigaie încinsă. Adăugăm ceapa, morcovul și le prăjim.
Adăugăm și ciupercile, amestecăm și gătim totul împreună. Punem și sare și piper, după gust.
În vasul cu pâinea, adăugăm ouăle, sare, piper, verdeața mărunțită și amestecăm bine. Adăugăm și usturoiul pisat, pesmetul și amestecăm. Ulterior, amestecăm compoziția de pâine cu legumele prăjite.
Ungem o formă de copt de 26*16 cm cu ulei și repartizăm compoziția în ea. Ungem suprafața cu ou bătut. Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute.
După ce se răcorește, răsturnăm pe un platou și porționăm.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post