Prăjitură Semilună cu nucă – Se prepară rapid și ușor, din 4 ouă, 200g zahăr pudră, 200g unt, 200g făină, 100g nucă și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă mari
- 200 g zahăr pudră
- 200 g unt moale
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri esență de rom
- Coaja rasă de la jumătate de lămâie
- Un praf de sare
- 200 g făină
- 6 g praf de copt
Alte ingrediente necesare:
- 100 g nucă măcinată dar nu foarte fin
- Zahăr pudră
Mod de preparare:
Tapetăm tava cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 180 de grade Celsius. Mixăm untul spumă împreună cu 150g zahăr pudră și cu zahărul vanilat. Adăugăm coaja de lămâie, un praf de sare, esența de rom, gălbenușurile și omogenizăm.
Mixăm albușurile spumă, încorporând și zahărul pudră rămas. Mixăm până obținem o spumă tare și lucioasă. Încorporăm spuma în amestecul de gălbenușuri, după care încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.
Transferăm compoziția în tavă, uniformizăm, presărăm nuca deasupra și dăm la cuptor pentru 20-25 minute.
După ce se răcește, tăiem semilună cu un pahar sau o formă metalică.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post