Ingrediente necesare:
- Apă
- Sare neiodată (pentru murături)
- Fasole verde proaspătă
Mod de preparare:
- Curățăm fasolea de codiție și impurități, o spălăm bine.
- Punem apă cu sare pe foc (la fiecare L de apă folosim 1 linguriță de sare). Când dă în clocot, adăugăm fasolea în mai multe tranșe și opărim aproximativ 3-4 minute, din momentul în care apa dă din nou în clocot.
- Când fasolea își schimbă culoarea, o scoatem din apă într-un bol după care punem în borcane.
- Umplem borcanele cu apa în care am opărit păstăile după care le închidem ermetic.
- Punem borcanele la sterilizat, la bain-marie, timp de 40-50 de minute din momentul în care apa dă în clocot.
- După sterilizare, lăsăm borcanele să se răcească lent în apa în care au fiert, după care le putem depozita în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post