Ingrediente necesare pentru stratul cu cacao:
250 g biscuiți măcinați
50 g zahăr pudră
1 linguriță esențe de rom
120 g unt topit
100-200 ml lapte
2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru stratul de cappuccino:
250 g biscuiți măcinați
50 g zahăr pudră
1 linguriță esență de rom
120 g unt topit
100-200 ml lapte
2 linguri praf de cappuccino sau cafea neagră
Deasupra:
Ciocolată topită
Mod de preparare:
Începem cu stratul de cacao: amestecăm biscuiții măcinați cu pudra de cacao și cu zahărul pudră.
Adăugăm și esența de rom și untul topit.
Turnăm și lapte, cât să obținem o compoziție omogenă.
Transferăm compoziția astfel obținută într-o tavă tapetată cu folie alimentară, formând un strat uniform.
Pentru stratul cu cappuccino, amestecăm biscuiții măcinați cu praful de cappuccino și cu zahărul pudră.
Adăugăm esența de rom și untul topit.
Turnăm și lapte, cât să obținem o compoziție omogenă.
Transferăm compoziția în tavă, într-un strat uniform, peste stratul cu cacao.
La final, turnăm și ciocolata topită.
Lăsăm prăjitura să se întărească la frigider, după care o putem scoate din tavă cu ajutorul foliei.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post