Tartă aperitiv cu ceapă roșie, slănină, cartofi și smântână – Rețetă tradițională
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 150 ml lapte călduț
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 20 g drojdie
- 2 cartofi fierți
- 350 g smântână
- 200 g slănină afumată
- 2 cepe roșii
Mod de preparare:
Punem drojdia în laptele călduț, adăugăm zahărul, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 15 minute.
Într-un bol, adăugăm făina, sarea, cartofii dați pe răzătoare, oul și amestecul de drojdie.
Frământăm un aluat omogen.
Acoperim bolul cu un prosop curat și lăsăm aluatul la dospit, la loc cald, timp de 1 oră.
Ungem generos o tavă cu ulei. Punem în ea aluatul dospit și modelăm cu mâinile până acoperim toată suprafața tăvii cu aluat.
Ungem aluatul cu smântână, punem și rondelele de ceapă și cubulețele de slănină.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post