Doar amestecați ingredientele și aluatul este gata – Clătite apetisante, de cașcaval
Ingrediente necesare:
- 1 pahar (250 ml) chefir / iaurt / lapte acru (la temperatura camerei)
- 1 pahar lapte – la temperatura camerei
- 1 pahar făină
- 2 ouă
- 100 g cașcaval ras (răzătoarea mică)
- Un sfert linguriță sare
- 1 lingură zahăr
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Turnăm laptele într-un bol. Adăugăm chefirul, ouăle, zahărul, sarea, bicarbonatul și amestecăm cu un tel, până la omogenizare. Adăugăm și făina cernută, cașcavalul, uleiul și omogenizăm din nou.
Ungem o tigaie cu ulei, o înfierbântăm și coacem clătitele până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post