Salată delicioasă cu morcovi, ceapă, castraveți, roșii, varză și… – Salată de legume, pentru iarnă
Ingrediente necesare pentru 4 borcane de 0,5 L:
- 300 g morcov
- 200 g ceapă
- 500 g castraveți
- 500 g roșii tari
- 500-600 g varză
- 400-500 g ardei gras
- Câte 1 linguriță de ulei pentru fiecare borcan
- Câte 3-4 boabe de piper negru pentru fiecare borcan
- Câte 1 bob de ienibahar pentru fiecare borcan
Ingrediente necesare pentru marinadă:
- 1 L apă
- 1 lingură sare
- 50 ml oțet 9%
- 2 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pregătim legumele: tăiem castraveții rondele, roșiile sferturi (îndepărtăm cotoarele), ceapa jumătăți subțiri de rondele, ardeiul gras pai subțire, varza fideluță și trecem și morcovul prin răzătoare.
Sterilizăm din timp borcanele, timp de 10-15 minute la cuptor la 150 de grade și fierbem capacele.
La baza borcanelor adăugăm boabele de ienibahar și de piper, după care așezăm și legumele, în straturi: morcov, castraveți, ceapă, ardei gras, varză, roșii. Le îndesăm bine și punem ulei în fiecare borcan.
Pentru marinadă, amestecă apa cu sare și zahăr și aducem până la punctul de fierbere, cât să se topească sarea și zahărul. Adăugăm și oțetul în marinada clocotită, amestecăm și mai fierbem timp de 1 minut. Turnăm marinada în borcane, peste legume, până la margine.
Acoperim borcanele cu capace și le punem într-o cratiță la baza căreia am așezat un prosop. Turnăm apă caldă în cratiță, până sub umerii borcanelor și, după ce apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
Închidem borcanele ermetic, le întoarcem cu susul în jos, le acoperim cu o pătură și lăsăm să se răcească lent și complet. Ulterior, le putem depozita în cămară însă se păstrează foarte bine și la temperatura camerei.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post