Rețetă rapidă, delicioasă și aromată – Găluște dulci cu cremă de vanilie
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 500 g făină
- 100 ml ulei
- 300 ml lapte călduț, aproximativ
- 2 linguri zahăr
- Un praf de sare
- 20 g drojdie proaspătă
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 2 L lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie ( 3×37-40g )
- 3 gălbenușuri
- Esență de rom după gust
- 100 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat ( 20g)
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm 100 ml de lapte cu drojdia și cu zahărul. Lăsăm deoparte timp de 15 minute. Într-un bol, punem făina, sarea, uleiul, laptele rămas și amestecul de drojdie.
Frământăm un aluat omogen, nelipicios pe care-l acoperim cu un prosop curat și-l lăsăm la dospit timp de 1 oră.
Întindem aluatul dospit la o grosime de 1 cm și decupăm cu un pahar. Procedăm la fel și cu aluatul rămas după prima tură de găluște.
Ungem foarte bine o tavă cu ulei. Ungem și găluștele cu ulei și le transferăm în tava pregătită. Le lăsăm la dospit în tavă, timp de 30-40 minute.
Ulterior, dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și le coacem timp de 25 de minute. Transferăm găluștele calde pe o farfurie și turnăm peste ele crema fierbinte.
Pentru cremă, amestecăm praful de budincă cu 300 ml de lapte rece.
Într-o cratiță, amestecăm gălbenușurile cu zahărul tos și cel vanilat. Mixăm până obținem o consistență spumoasă, după care adăugăm treptat și laptele.
Punem pe foc și când ajunge la punctul de fierbere adăugăm amestecul de lapte și praful de budincă.
Amestecăm bine și fierbem până se îngroașă. La final adăugăm și esența de rom.
Notă: găluștele se pot congela: la nevoie, se decongelează și se pregătește o cremă proaspătă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post