Rețetă de nota 10, merită probată dacă n-ați mai încercat până acum – Gogoșari în sos de muștar – Gogoșari la borcan pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 250 g muștar
- 250 ml ulei
- 250 ml oțet 9%
- 250 g zahăr
- 1 lingură boabe de piper
- 2-3 căței usturoi (opțional și după gust)
- 4 frunze de dafin
- 80 g sare grunjoasă, neiodată
- 1,5 kg gogoșari (cântăriți gata curățați)
Mod de preparare:
- Spălăm gogoșarii, îi curățăm de semințe, cotoare și nervuri. Tăiem în felii late de 2-3 cm.
- Pregătim o cratiță mare (cât să încapă și gogoșarii în ea) și punem muștarul, usturoiul pisat, zahărul, oțetul, uleiul, piperul și dafinul.
- Punem totul pe foc mediu și fierbem sosul 8-10 minute, până zahărul se dizolvă complet și obținem un sos omogen, cu o consistență plăcută.
- Adăugăm acum sarea și aducem sosul la fierbere, amestecând până se dizolvă și sarea.
- Adăugăm imediat și gogoșarii, toți deodată și amestecăm până se acoperă complet cu sos.
- Acoperim cu capac și fierbem pe foc mediu 8-10 minute.
- Transferăm gogoșarii în borcane spălate și sterilizate, așezate pe o tavă metalică. Îi presăm ușor cu o lingură și, peste fiecare strat de gogoșari punem și un strat de sos.
- Închidem borcanele cu capace sterilizate și le întoarcem cu capacele în jos. Le lăsăm 5 minute după care le întoarcem în poziția inițială și le învelim cu o pătură.
- Lăsăm borcanele să se răcească lent și complet după care le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post