Ardei iuți pentru iarnă – Ardei iuți murați, la borcan, pentru sezonul rece și nu numai – Se mănâncă până la ultimul…
Ingrediente necesare:
- Ardei iuți
- Oțet 9%
- Apă
- Miere de albine (câte 1 lingură la fiecare 100 ml de lichid)
- Sare (câte o jumătate de linguriță la fiecare 200 ml de lichid)
- Cepe mici (opțional)
Mod de preparare:
- Spălăm foarte bine ardeii, în mai multe ape. Dacă folosim și cepe, le spălăm și pe acestea.
- Înghesuim cât de bine putem ardeii și cepele în borcane spălate și sterilizate.
- Completăm borcanele cu apă rece după care scurgem apa într-un recipient gradat. Aruncăm jumătate din apă și completăm cu oțet (cantitate egală cu apa aruncată).
- Pentru fiecare 100 ml de lichid adăugăm câte 1 lingură de miere. De asemenea, adăugăm și sare (opțional), câte o jumătate de linguriță pentru fiecare 200 ml de lichid. Amestecăm foarte bine, până mierea se dizolvă complet.
- Peste ardeii din borcane așezăm niște bețișoare de frigărui, ca să le fixăm bine. Turnăm lichidul în borcane, acoperim complet ardeii.
- Închidem etanș borcanele cu capace sterilizate și le punem într-un loc răcoros și ferit de razele de soare. Ardeii vor fi gata pentru consum în aproximativ 21 de zile.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post