Tocană de legume gustoasă și rapidă, după o rețetă simplă – Tocană pentru iarnă
Ingrediente necesare:
- 2 kg vinete
- 2 kg roșii
- 1 kg ardei gras
- 2 morcovi
- 4 cepe
- 1 usturoi
- 200 ml ulei
- Sare, zahăr
- 50 ml oțet
- 10-12 boabe piper negru
- 2-3 foi dafin
Mod de preparare:
Tăiem roșiile în bucăți, îndepărtăm cotoarele și le trecem prin mașina de tocat carne sau putem folosi și blenderul.
Tăiem ardeiul gras în bucăți de 1,5-2 cm, ceapa în felii groase, morcovul în rondele subțiri, usturoiul în bucăți medii și vânăta în pai scurt și gros.
Turnăm ulei într-o cratiță încăpătoare. Adăugăm legumele în straturi, după cum urmează: ceapa, morcovul, ardeiul și vânăta. Adăugăm sare, zahăr, boabe de piper și foi de dafin.
Turnăm și piureul de roșii deasupra și punem cratița pe foc. Acoperim cu capac și aducem totul până la punctul de fierbere. Amestecăm și înăbușim legumele timp de 20-25 de minute, pe foc mic, sub capac.
Gustăm și la nevoie mai adăugăm sare și/sau zahăr.
Adăugăm și usturoiul și oțetul, amestecăm și mai gătim sub capac timp de 5 minute. Repartizăm salata în borcane pe care le închidem etanș. După ce se răcesc, le depozităm la loc răcoros.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post