Rețetă rapidă și delicioasă, fără coacere – Prăjitura Cabana cu brânză dulce, banane și ciocolată

Ingrediente necesare:

  • 2 pachete biscuiți Petit Beurre
  • 500 g brânză de vaci, moale
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahăr pudră
  • Esență de rom după gust
  • 2-3 banane
  • 100 g ciocolată
  • 100 ml frișcă lichidă

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă mai mare cu folie alimentară. Punem biscuiții în tavă: 3 rânduri a câte 7 biscuiți, în total 21 de biscuiți.

Pentru cremă, mixăm spumă untul împreună cu zahărul după care încorporăm și brânza în porții mici, și la final esența de rom.

Ungem stratul de biscuiți cu jumătate din crema pregătită și mai punem un rând de biscuiți peste ea.

Peste biscuiți întindem crema rămasă, iar peste cremă punem jumătățile de banane.

Cu ajutorul foliei, formăm triunghiul: ridicăm cele două margini spre mijloc.

Punem prăjitura la rece timp de câteva ore, după care turnăm glazura de ciocolată peste ea.

Pentru glazură, încălzim frișca lichidă, adăugăm bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.

Dăm prăjitura înapoi la frigider până glazura se întărește.

Savurați cu poftă! Poftă bună!