Ruladă apetisantă și fără mult efort – Perfectă în calitate de gustare, aperitiv sau pentru tartine – Ruladă de pui
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne – piept cu os și piele, pulpă cu piele
- 10 g sare (1%)
- 50 g apă
- 3 căței usturoi
- Jumătate lingură ierburi italiene
- Jumătate linguri fulgi de ardei dulce
Mod de preparare:
Îndepărtăm pielea de pe piept și de pe pulpe.
Notă: pielea va face rulada mai suculentă dar puteți să nu o folosiți dacă nu doriți.
Separăm carnea de os și o tăiem în bucățele de 2-3 cm. Separăm și carnea pieptului de pe os și o tăiem în bucăți mai mari decât cea de pe pulpe. (deoarece se pregătește mai repede).
Cântărim carnea pentru a ști câtă sare este nevoie să adăugăm. Noi am avut 2 kg de carne, așadar am folosit 20 g de sare.
Peste carne adăugăm sare, condimente, usturoiul pisat și amestecăm foarte bine. adăugăm și apa rece, amestecăm din nou și masăm delicat carnea, ca apa să se îmbibe în ea.
Notă: imediat ce turnăm apa, vom obține o consistență lichidă dar după ce amestecăm bine, apa nu se va mai elimina.
Punem pe suprafața de lucru o bucată de staniol, vertical. Punem încă 2 bucăți, de data asta orizontal. Întindem pielea (care va juca rolul membranei), adăugăm carnea și formăm un rulou pe care îl înfășurăm în staniol. Răsucim capetele ca rulada să fie strânsă.
Încingem cuptorul la 200 de grade. Transferăm rulada pe o tavă și dăm tava la cuptor pentru 60-70 minute.
Notă: dacă dețineți un termometru, controlați procesul de pregătire cu ajutorul lui: temperatura din interiorul ruladei trebuie să ajungă la 72-75 grade.
Rulada se poate servi atât rece, cât și caldă. Vă recomandăm să o porționați după ce stă câteva ore la frigider.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post