Rețete Culinare
luni, mai 19, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Ruladă aperivit cu carne de pui – Ruladă rapidă și gustoasă, foarte ușor de făcut – Arată bestial!

Ruladă aperivit cu carne de pui  – Ruladă rapidă și gustoasă, foarte ușor de făcut – Arată bestial!

Ruladă apetisantă și fără mult efort – Perfectă în calitate de gustare, aperitiv sau pentru tartine – Ruladă de pui

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne – piept cu os și piele, pulpă cu piele
  • 10 g sare (1%)
  • 50 g apă
  • 3 căței usturoi
  • Jumătate lingură ierburi italiene
  • Jumătate linguri fulgi de ardei dulce

Mod de preparare:

Îndepărtăm pielea de pe piept și de pe pulpe.

Notă: pielea va face rulada mai suculentă dar puteți să nu o folosiți dacă nu doriți.

Separăm carnea de os și o tăiem în bucățele de 2-3 cm. Separăm și carnea pieptului de pe os și o tăiem în bucăți mai mari decât cea de pe pulpe. (deoarece se pregătește mai repede).

Cântărim carnea pentru a ști câtă sare este nevoie să adăugăm. Noi am avut 2 kg de carne, așadar am folosit 20 g de sare.

Peste carne adăugăm sare, condimente, usturoiul pisat și amestecăm foarte bine. adăugăm și apa rece, amestecăm din nou și masăm delicat carnea, ca apa să se îmbibe în ea.

Notă: imediat ce turnăm apa, vom obține o consistență lichidă dar după ce amestecăm bine, apa nu se va mai elimina.

Punem pe suprafața de lucru o bucată de staniol, vertical. Punem încă 2 bucăți, de data asta orizontal. Întindem pielea (care va juca rolul membranei), adăugăm carnea și formăm un rulou pe care îl înfășurăm în staniol. Răsucim capetele ca rulada să fie strânsă.

Încingem cuptorul la 200 de grade. Transferăm rulada pe o tavă și dăm tava la cuptor pentru 60-70 minute.

Notă: dacă dețineți un termometru, controlați procesul de pregătire cu ajutorul lui: temperatura din interiorul ruladei trebuie să ajungă la 72-75 grade.

Rulada se poate servi atât rece, cât și caldă. Vă recomandăm să o porționați după ce stă câteva ore la frigider.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Aveți nevoie de 1 ou, 300g varză și 150g carne tocată – Chifteluțe fragede și suculente, la cuptor, în vas yena

Aveți nevoie de 1 ou, 300g varză și 150g carne tocată – Chifteluțe fragede și suculente, la cuptor, în vas yena

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Prăjitură cremoasă și delicioasă pentru Sărbători – Prăjitură cu 2 creme deosebite – Rețetă VIDEO
Noutăți

Prăjitură cremoasă și delicioasă pentru Sărbători – Prăjitură cu 2 creme deosebite – Rețetă VIDEO

Macerat de ceapă în vin – Curăță venele și arterele, restabilește tensiunea arterială și elimină ateroscleroza (îngroșarea pereților arteriali)
Noutăți

Macerat de ceapă în vin – Curăță venele și arterele, restabilește tensiunea arterială și elimină ateroscleroza (îngroșarea pereților arteriali)

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Salată Coleslaw, cu varză, morcovi și maioneză – Cea mai iubită garnitură
Noutăți

Salată Coleslaw, cu varză, morcovi și maioneză – Cea mai iubită garnitură

Sărățele aperitiv, cu bacon și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 15 minute
Noutăți

Sărățele aperitiv, cu bacon și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 15 minute

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu mac, cremă de lămâie și frișcă
Noutăți

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu mac, cremă de lămâie și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate