Rețetă fără conservanți – Bulion din ardei la borcan, pentru iarnă – Bulion natural din ardei gras rosu, kapia sau gogoșari bine copți
Ingrediente necesare:
- 50 g sare neiodată
- 1 lingură zahăr
- 10 kg ardei gras roșu (sau kapia, gogoșari bine copți)
Mod de preparare:
- Spălăm ardeii și îi curățăm de cotoare și semințe. Îi tăiem felii și îi trecem prin robot sau mașina de tocat.
- Punem ardeii pe foc într-o cratiță cu fundul gros. Fierbem până scad mai mult de jumătate, îndepărtând spuma care se formează.
- Când rămâne o pastă groasă, adăugăm zahărul și sarea, amestecăm și fierbem pentru încă 15 minute.
- Transferăm bulionul fierbinte în borcane și închidem borcanele cu capace. Le întoarcem cu gura în jos, le învelim cu o pătură și le lăsăm să se răcească lent, până a doua zi.
Notă: înainte de a le umple cu bulion, spălăm bine borcanele și capacele și le sterilizăm. De asemenea, când le umplem, împingem bulionul cu coada unei linguri ca să eliminăm aerul din borcane. Pentru un plus de siguranță, putem pune borcanele umplute la bain-marie, la sterilizat (30 de minute din momentul în care apa dă în clocot).
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post