Rețete Culinare
duminică, iunie 8, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Ketchup făcut acasă – Rețetă foarte simplă și gustoasă, fără conservanți – Nici nu se compară cu cel din comerț…

Ketchup făcut acasă – Rețetă foarte simplă și gustoasă, fără conservanți – Nici nu se compară cu cel din comerț…

Ketchup făcut acasă – Rețetă foarte simplă și gustoasă, fără conservanți – Nici nu se compară cu cel din comerț…

Ingrediente necesare:

  • 10 kg roșii (bine coapte, cărnoase)
  • 4 kg ardei kapia roșu
  • 1 kg ceapă
  • 100 ml oțet
  • 1 legătură frunze de țelină
  • Usturoi (după gust)
  • 1 lingură busuioc uscat, oregano și cimbru
  • 2-3 frunze de dafin
  • 2-3 linguri sare (sau după gust)
  • 150 g zahăr
  • 1 bucată de 5-6 cm rădăcină de ghimbir
  • 1-2 ardei iuți (sau după gust)
  • 1-3 linguri piper măcinat (sau după gust)
  • 1 linguriță ienibahar
  • 1 linguriță coriandru

Mod de preparare:

  1. Spălăm roșiile, tăiem cotoarele și partea verde din interior și le trecem prin mașina de suc.
  2. Punem sucul la fiert.
  3. Coacem ardeii, îi curățăm de piele și îi trecem prin robot sau mașina de tocat, împreună cu ceapa curățată.
  4. Turnăm amestecul de ardei și ceapă peste sucul pus la fiert și amestecăm. Adăugăm și dafinul, ardeii iuți rupți în două. Îndepărtăm spuma care se formează și fierbem până sosul ajunge la consistența dorită. Amestecăm din când în când.
  5. Adăugăm condimentele, usturoiul, ghimbirul ras, zahărul, sarea. Amestecăm și mai lăsăm sosul să fiarbă 10 minute.
  6. Adăugăm și oțet, piper și mai lăsăm să dea în câteva clocote. După 5 minute gustăm și potrivim gustul dacă este nevoie.
  7. Transferăm sosul fierbinte în borcane puse pe o tavă metalică. Le închidem ermetic, le punem cu capacele în jos și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească lent și complet, după care depozităm în cămară.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Conopidă în oțet – Conopidă la borcan, pentru iarnă – Ușor picantă, crocantă, dulce-acrișoară

Conopidă în oțet - Conopidă la borcan, pentru iarnă - Ușor picantă, crocantă, dulce-acrișoară

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Cel mai fin și cel mai pufos Aluat Universal – Aluatul ideal pentru pateuri, tarte, chifle și multe alte bunătăți
Noutăți

Cel mai fin și cel mai pufos Aluat Universal – Aluatul ideal pentru pateuri, tarte, chifle și multe alte bunătăți

Probați rețeta, nu veți regreta, vă asigur – Zacuscă de fasole verde – Zacuscă gustoasă și savuroasă (cu fasole verde)
Noutăți

Probați rețeta, nu veți regreta, vă asigur – Zacuscă de fasole verde – Zacuscă gustoasă și savuroasă (cu fasole verde)

Tartă aperitiv cu ceapă roșie, slănină, cartofi și smântână – Rețetă tradițională
Noutăți

Tartă aperitiv cu ceapă roșie, slănină, cartofi și smântână – Rețetă tradițională

Fasole păstăi pentru iarnă, la borcan – Rețetă fără conservanți – Dacă vă plac păstăile, încercați rețeta!
Noutăți

Fasole păstăi pentru iarnă, la borcan – Rețetă fără conservanți – Dacă vă plac păstăile, încercați rețeta!

Batoane Bounty cu cocos din doar 3 ingrediente – Aveți nevoie de 3 căni fulgi de cocos, 1 cană lapte condensat și 400g ciocolată
Noutăți

Batoane Bounty cu cocos din doar 3 ingrediente – Aveți nevoie de 3 căni fulgi de cocos, 1 cană lapte condensat și 400g ciocolată

Rețetă călugărească – Ciorbă de pește cum fac călugării, la Mănăstirea Dervent
Noutăți

Rețetă călugărească – Ciorbă de pește cum fac călugării, la Mănăstirea Dervent

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate