Ingrediente necesare:
- Apă
- Zahăr
- Sare neiodată (pentru murături)
- Frunze de dafin, piper boabe
- Oțet
- 2 morcovi
- 2 kg conopidă
Mod de preparare:
- Spălăm bine borcanele și capacele și le sterilizăm. În fiecare borcan punem oțet, cât să ajungă la dunga de jos. Adăugăm și câte 1-2 linguri de zahăr, în funcție de cât de dulce dorim să fie conopida.
- Adăugăm și câte 1 linguriță rasă de sare, câte 1 frunză de dafin și câte 1 linguriță de piper boabe.
- Amestecăm un pic după care punem și buchețelele de conopidă (spălăm și curățăm conopida în prealabil).
- Printre buchețelele de conopidă putem și fâșii de morcovi, cât mai strâns.
- Completăm borcanele cu apă rece, cât să acopere complet conopida. Închidem borcanele etanș cu capace.
- La baza unei cratițe punem un prosop și așezăm borcanele deasupra. Adăugăm apă cât să ajungă până la gura borcanelor și punem pe foc.
- Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 20 de minute.
- După sterilizare, luăm cratița de pe foc, acoperim și lăsăm borcanele să se răcească lent, în apa în care au fiert.
- A doua zi, scoatem borcanele din apă, le ștergem și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post