Rețetă pas cu pas, în imagini – Pâine la cuptor, cu șuncă, roșii și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 10 minute
Ingrediente necesare:
- 1 franzelă
- 2 roșii
- 50 g unt
- 150 g cașcaval
- 300 g șuncă sau salam
- Piper după gust
- Un sfert linguriță sare
- 90 g lapte
- 4 ouă
Mod de preparare:
Feliem franzela și verificăm dacă mărimea formei se potrivește cu feliile de pâine: între felii trebuie să rămână un pic de spațiu. Dacă feliile sunt prea mari pentru forma aleasă, tăiem un pic din fiecare.
Tăiem șunca și roșiile în rondele subțiri. Ungem feliile de pâine cu un strat subțire de unt. Adăugăm între felii câte o rondea de roșie și una de șuncă. Umplem gaura din mijloc cu cuburi de pâine, de șuncă și de roșie.
Spargem ouăle într-un bol și le batem bine cu furculița, adăugăm și sarea, piperul și laptele. Turnăm compoziția în formă. Dăm forma la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 25 de minute aproximativ. După 25 de minute, presărăm cașcavalul ras deasupra și mai lăsăm forma la cuptor pentru încă 5 minute, cât să se topească cașcavalul. Servim preparatul cald.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post