Ingrediente necesare:
- Caș proaspăt (de capră, vacă, oaie)
- Sare neiodată
Mod de preparare:
- Folosim caș îndulcit în sare pe care îl lăsăm într-un tifon sau într-o sită până a doua zi, la scurs.
- Tăiem cașul cubulețe, presărăm sare deasupra și lăsăm deoparte timp de câteva ore.
- Pregătim și o saramură: amestecăm apă și sare, punem un ou proaspăt de găină și, când oul plutește deasupra, saramura este gata. Fierbem saramura și o lăsăm să se răcească.
- Punem cuburile de caș în borcane și turnăm deasupra saramură rece, cât să depășească brânză cu 2 degete.
- Punem deasupra niște bucăți de lemn pentru a ține cașul în saramură.
Brânză în saramură – Secrete, trucuri
- Lăsăm brânza cât mai bine la scurs, ca să nu aibă mult zer
- Presărăm cuburile de brânză cu sare ca să-și lase zer și ca să nu se lipească între ele
- Saramura o turnăm rece peste brânză, în acest fel nu se va înmuia
- Înainte de a servi brânză, o putem pune la desărat în apă rece (nicidecum în apă caldă)
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post