Ingrediente necesare:
- 1 kg ceapă
- 1 kg ardei gras roșu
- 1 L suc gros de roșii
- 3 morcovi
- Sare, piper, ardei iute
- 100 ml ulei
- 1 frunză de dafin
- Câteva frunze de țelină
- 2-3 căței de usturoi
- 1 kg fasole verde (fragedă)
Mod de preparare:
- Coacem ardei după care îi curățăm. Tocăm mărunt ceapa curățată și o punem pe foc, împreună cu uleiul și un pic de apă, ardeiul iute și morcovul ras.
- Amestecăm și înăbușim pe foc mic, până se înmoaie, după care adăugăm și fasolea verde (aleasă de codițe, spălată și tăiată bucăți de 1 cm).
- Amestecăm și când toate legumele sunt moi, adăugăm și ardeii copți și tăiați felii, sucul de roșii, sarea, piperul, frunzele de țelină și de dafin.
- Lăsăm zacusca să fiarbă pe foc mic până sosul scade și uleiul vine la suprafață. La final adăugăm usturoiul pisat și după ce zacusca mai dă într-un clocot, o luăm de pe foc.
- După ce se răcește un pic, o transferăm în borcane curate și sterilizate pe care le închidem cu capace sterilizate.
- Sterilizăm borcanele cu zacuscă la bain-marie (30 de minute din momentul în care apa dă în clocot) după care le lăsăm să se răcească lent, în apă (până a doua zi).
- A doua zi, verificăm borcanele să nu curgă și le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post