Guguluf cu brânză dulce și cacao – Guguluf marmorat, delicios și aromat
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 3 ouă
- 150 g zahăr tos
- 60 ml ulei
- 100 ml lapte
- 300 g făină
- 2 linguri pudră de cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 500 g brânză de vaci sau ricotta
- 4 linguri zahăr tos
- 1 plic budincă de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru umplutură, mixăm împreună toate ingredientele, până la omogenizare și până obținem o consistență cremoasă.
Pentru aluat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Mixând continuu, încorporăm uleiul și laptele. Încorporăm și făina amestecată cu pudra de cacao și cu praful de copt.
Ungem cu unt tava de guguluf și tapetăm cu făină. Transferăm un sfert din compoziția de aluat în tavă, peste care punem jumătate din umplutură.
Peste umplutură punem jumătate din compoziția rămasă de aluat, umplutura și compoziția rămasă de aluat.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 10 minute.
După 10 minute, setăm cuptorul la 160 de grade Celsius și coacem până trece testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post