Fasole păstăi pentru iarnă, la borcan – Rețetă fără conservanți – Dacă vă plac păstăile, încercați rețeta!
Ingrediente necesare:
- Apă
- 1 lingură sare neiodată (pentru opărire)
- 7 g sare neiodată pentru fiecare borcan de 720 ml
- 1,2 kg fasole păstăi
Mod de preparare:
- Spălăm fasolea în câteva ape reci, scurgem bine apa și rupem capetele. Rupem păstăile în bucăți.
- Punem pe foc o oală mare cu apă și pregătim și un castron mare, cu multă apă rece.
- Când apa clocotește, adăugăm toată fasolea și 1 lingură de sare. Opărim fasolea timp de 3-5 minute, până începe să se frăgezească. Nu trebuie să se înmoaie complet.
- Scoatem fasolea cu o spumieră și o transferăm în apa rece din castron. Păstrăm apa în care am opărit fasolea.
- Scurgem fasolea de apă și o transferăm în borcane sterilizate, fără să o înghesuim prea tare și fără să lăsăm spații mari.
- Completăm borcanele cu apa în care am opărit fasolea și adăugăm și câte 7 grame de sare (cam 1 linguriță). Închidem borcanele cu capace sterilizate.
- Punem la baza unei oale largi un prosop de bucătărie, peste care așezăm borcanele. Umplem oala cu apă, cât să ajungă până la 2/3 din înălțimea borcanelor. Avem grijă ca borcanele să nu se atingă între ele.
- Acoperim oala cu un alt prosop și pornim focul. Din momentul în care apa dă în clocot, sterilizăm borcanele timp de 30 de minute.
- Ulterior, oprim focul și lăsăm borcanele să se răcească lent, în oala cu apă.
- După ce s-au răcit complet, verificăm borcanele să nu curgă după care le depozităm în cămară.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post