Rețete Culinare
vineri, iunie 13, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Rulouri umplute cu cremă pufoasă din albușuri – Rulouri de casă fragede și delicioase

Rulouri umplute cu cremă pufoasă din albușuri – Rulouri de casă fragede și delicioase

Rulouri de casă fragede și delicioase – Rulouri umplute cu cremă pufoasă din albușuri

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 380 g făină + pentru suprafața de lucru
  • 250 g unt rece
  • 200 g smântână
  • 1 ou pentru uns
  • Ulei

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 5-6 albușuri ( 150 g ) la temperatura camerei
  • 120 g zahăr tos
  • 240 g zahăr tos + apă

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu untul și cu smântână. Amestecăm cu robotul de bucătărie până obținem un aluat omogen.

Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte.

A doua zi, pregătim formele pentru rulouri: le ungem cu ulei sau unt. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 170 de grade Celsius.

Întindem aluatul la o grosime de 2 mm și tăiem în fășii de o grosime de 1,5-2 cm.

Rulăm fășiile de aluat pe formele pregătite și punem pe tavă. Ungem rulourile cu ou bătut și le coacem timp de 12-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, rulourile sunt gata când se rumenesc frumos.

Scoatem tava din cuptor, lăsăm rulourile să se răcească după care le scoatem cu mare grijă de pe forme.

Pentru cremă, mixăm spumă tare albușurile împreună cu 120 g de zahăr. Punem 240 g de zahăr într-o cratiță și turnăm apă cât să acopere zahărul. Încălzim amestecul la 115-120 grade, fără să amestecăm în el: învârtim doar cratița.

Turnăm siropul fierbinte peste spuma tare de albușuri, amestecând continuu până compoziția se răcește. Dăm la frigider pentru 5-6 minute, după care transferăm crema într-un poș.

Umplem rulourile cu cremă după care le dăm la frigider pentru câteva ore. Le pudrăm cu zahăr pudră înainte de servire.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Sărățele aperitiv, cu bacon și cașcaval – Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 15 minute

Sărățele aperitiv, cu bacon și cașcaval - Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 15 minute

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Cel mai fin și cel mai pufos Aluat Universal – Aluatul ideal pentru pateuri, tarte, chifle și multe alte bunătăți
Noutăți

Cel mai fin și cel mai pufos Aluat Universal – Aluatul ideal pentru pateuri, tarte, chifle și multe alte bunătăți

Prăjitură de casă „Karpatka” – Prăjitură foarte fină și foarte aromată, cu cremă de vanilie
Noutăți

Prăjitură de casă „Karpatka” – Prăjitură foarte fină și foarte aromată, cu cremă de vanilie

Salată de legume la borcan, pentru iarnă – Salată delicioasă cu morcovi, ceapă, castraveți, roșii, varză și…
Noutăți

Salată de legume la borcan, pentru iarnă – Salată delicioasă cu morcovi, ceapă, castraveți, roșii, varză și…

Salată de legume la borcan, pentru iarnă – O rețetă pe gustul tuturor, simplă, gustoasă și aromată
Noutăți

Salată de legume la borcan, pentru iarnă – O rețetă pe gustul tuturor, simplă, gustoasă și aromată

Tort de ciocolată fără coacere – Se prepară din 100g unt, 380g biscuiți cu cacao, 250 ml frișcă lichidă și…
Noutăți

Tort de ciocolată fără coacere – Se prepară din 100g unt, 380g biscuiți cu cacao, 250 ml frișcă lichidă și…

Chec cu mere și bezea – Cel mai bun chec de casă, pur și simplu excepțional – Rețetă pas cu pas, în imagini
Noutăți

Chec cu mere și bezea – Cel mai bun chec de casă, pur și simplu excepțional – Rețetă pas cu pas, în imagini

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate