Rulouri de casă fragede și delicioase – Rulouri umplute cu cremă pufoasă din albușuri

Ingrediente necesare pentru aluat:

  • 380 g făină + pentru suprafața de lucru
  • 250 g unt rece
  • 200 g smântână
  • 1 ou pentru uns
  • Ulei

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 5-6 albușuri ( 150 g ) la temperatura camerei
  • 120 g zahăr tos
  • 240 g zahăr tos + apă

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecăm făina cu untul și cu smântână. Amestecăm cu robotul de bucătărie până obținem un aluat omogen.

Învelim aluatul în folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte.

A doua zi, pregătim formele pentru rulouri: le ungem cu ulei sau unt. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și setăm cuptorul la 170 de grade Celsius.

Întindem aluatul la o grosime de 2 mm și tăiem în fășii de o grosime de 1,5-2 cm.

Rulăm fășiile de aluat pe formele pregătite și punem pe tavă. Ungem rulourile cu ou bătut și le coacem timp de 12-15 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte, rulourile sunt gata când se rumenesc frumos.

Scoatem tava din cuptor, lăsăm rulourile să se răcească după care le scoatem cu mare grijă de pe forme.

Pentru cremă, mixăm spumă tare albușurile împreună cu 120 g de zahăr. Punem 240 g de zahăr într-o cratiță și turnăm apă cât să acopere zahărul. Încălzim amestecul la 115-120 grade, fără să amestecăm în el: învârtim doar cratița.

Turnăm siropul fierbinte peste spuma tare de albușuri, amestecând continuu până compoziția se răcește. Dăm la frigider pentru 5-6 minute, după care transferăm crema într-un poș.

Umplem rulourile cu cremă după care le dăm la frigider pentru câteva ore. Le pudrăm cu zahăr pudră înainte de servire.

Savurați cu poftă! Poftă bună!