Ingrediente necesare pentru blat:
200 g biscuiți cu ovăz
60 g unt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
500 g brânză mascarpone
8 g zahăr vanilat
50 g zahăr
Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
3 ouă
Ingrediente necesare pentru caramelul sărat:
1,5 lingură apă
2 picături zeamă de lămâie
150 g zahăr
60 ml frișcă lichidă
1 praf de sare
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit și transferăm compoziția într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt, formând un blat.
Pentru umplutură, mixăm ouăle împreună cu zahărul și cu zahărul vanilat, până obținem o spumă deschisă la culoare.
Treptat, adăugăm și brânza mascarpone, mixând continuu.
La final, cu o spatulă, încorporăm și coaja și zeama de lămâie.
Transferăm umplutura în tavă peste blat și coacem prăjitura timp de 35 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius.
După ce prăjitura ajunge la temperatura camerei, o dăm la frigider peste noapte.
A doua zi, pregătim caramelul.
Topim zahărul, adăugăm un praf de sare și frișca lichidă, amestecând continuu.
Lăsăm caramelul să se răcească până la temperatura camerei, după care îl turnăm peste tort.
Decorăm în continuare după plac și imaginație.
Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post