Tort fără coacere, cu biscuiți și cremă de brânză dulce – Se prepară din 280g biscuiți de ciocolată, 500g brânză de vaci, 250g smântână, 130g unt și…
Ingrediente necesare:
- 280 g biscuiți de ciocolată (sfărâmicioși, fragezi)
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g brânză dulce de vaci (fină și păstoasă) sau cremă de brânză
- 250 g smântână fermentată 25-30%
- 120 g zahăr pudră
- 20 g zahăr vanilat
- 130 g unt
- 20 g pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru însiropare:
- 100 ml lapte
- 2 linguriță pudră de cacao
- 2 linguriță zahăr
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 20 g ciocolată neagră 50%
- 1 linguriță ulei
Din aceste ingrediente obținem un tort de 1350g, de 19*14*7 cm sau diametru de 18 cm.
Mod de preparare:
Pentru „sirop”, amestecăm într-un pahar zahărul cu pudra de cacao. Amestecând continuu, turnăm și laptele fierbinte și omogenizăm până celelalte două ingrediente se dizolvă complet. Lăsăm să se răcească.
Pentru cremă, mixăm untul moale împreună cu zahărul pudră, la viteză mare, timp de 3-4 minute. Trebuie să obținem o compoziție aerată, pufoasă și albicioasă.
Punem brânză de vaci într-un alt bol. Adăugăm zahărul vanilat, pudra de cacao, smântâna și mixăm la viteză mică, până la omogenizare. În două tranșe, încorporăm compoziția de brânză în untul mixat, mixând la viteză mare până la omogenizare după fiecare tranșă. Punem 3 linguri din crema astfel obținută într-un alt vas. Acoperim suprafața ei cu folie alimentată și o dăm la frigider.
Ungem un vas cu un puc de ulei și o tapetăm cu folie alimentară. Întindem o pătrime din cremă în vas. Scufundăm biscuiții prin laptele cu cacao, lăsăm să se scurgă excesul și îi punem peste stratul de cremă din vas.
Procedăm la fel și mai adăugăm în vas încă 3 straturi de cremă și încă 3 straturi de biscuiți, alternativ. Ultimul strat va fi unul de biscuiți, însiropați doar pe partea cu care îi punem peste cremă.
Acoperim tortul cu folie alimentară și îl dăm la frigider peste noapte sau măcar pentru 5-6 ore. A doua zi, răsturnăm tortul pe un platou, îndepărtăm folia și uniformizăm suprafața și marginile cu crema pusă deoparte. Dăm tortul la frigider.
Pentru glazură, încălzim bucățelele de ciocolată pe baie de aburi. Adăugăm uleiul și amestecăm până la omogenizare. Transferăm glazura într-un poș și decorăm tortul.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post