Prăjitură de casă cu blaturi moi și cremă fină de smântână – Un deliciu, pur și simplu delicios, merită să încercați rețeta…
Ingrediente necesare pentru blaturi:
- 1 pahar chefir
- 1 pahar făină
- 1 pahar zahăr
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 ou
- 3 linguri ulei
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 350 g smântână fermentată 30%
- 3-4 linguri zahăr pudră
Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 200ml
Mod de preparare:
Pentru aluat, amestecăm chefirul cu bicarbonatul și lăsăm deoparte timp de 5 minute.
Spargem oul într-un alt bol, adânc. Adăugăm zahărul, un praf de sare și amestecăm bine cu un tel, până obținem o compoziție albicioasă. Încorporăm uleiul după care încorporăm și chefirul cu bicarbonatul. La final, încorporăm și făina cernută împreună cu pudra de cacao. Amestecăm bine și ne asigurăm că nu rămân cocoloașe.
Tapetăm o tavă de tort de 20 cm cu hârtie de copt și ungem pereții tăvii cu unt. Transferăm aluatul în ea și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 35-40 minute sau până blatul trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm blatul să se răcească, îl scoatem din tavă, îndepărtăm hârtia de copt, uniformizăm marginile și suprafața dacă este necesar și tăiem în 2. Bucățelele rămase după uniformizare le putem folosi pentru decor.
Pentru cremă, amestecăm cele două ingrediente până la omogenizare, folosind un tel.
Umplem blaturile cu cremă și ungem și marginile tortului cu crema rămasă. Decorăm cu bucățelele de blat rămase după uniformizare. Tortul poate fi servit imediat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post