Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă cu blat de cacao, cremă de vanilie și cremă de frișcă
Ingrediente necesare pentru blat:
- 3 ouă
- 120 g zahăr pudră
- 50 ml apă
- 50 ml ulei
- 125 g făină
- 1 lingură pudră de cacao
- Jumătate plic praf de copt
Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:
- 1 plic budincă de vanilie
- 3 linguri zahăr
- 400 ml lapte
Ingrediente necesare pentru crema cu frișcă:
- 150 ml frișcă lichidă
- 200 ml smântână
- 1 plic zahăr vanilat
+
- Glazură de ciocolată
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă, împreună cu zahărul. Încorporăm și apa și uleiul. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm.
Împărțim compoziția în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.
Tapetăm o tavă de 23*32 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția simplă în ea. Peste compoziția simplă punem și cea cu pudra de cacao.
Pentru cremă, punem la fiert jumătate din cantitatea de lapte împreună cu zahărul. Amestecăm laptele rămas cu praful de budincă, după care turnăm în laptele fierbinte. Amestecăm până budinca se îngroașă.
Cu un polonic, transferăm budinca caldă în tavă, peste blatul cu cacao.
Amestecăm cele 3 compoziții din tavă folosind o furculiță.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minut, după care lăsăm prăjitura să se răcească.
Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul, după care încorporăm și smântâna. Întindem peste prăjitura rece, după care decorăm cu glazura de ciocolată.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post