Rețete Culinare
joi, iunie 12, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu blat de cacao, cremă de vanilie și cremă de frișcă – Rețetă pas cu pas, în imagini

Prăjitură de casă cu blat de cacao, cremă de vanilie și cremă de frișcă – Rețetă pas cu pas, în imagini

Rețetă pas cu pas, în imagini – Prăjitură de casă cu blat de cacao, cremă de vanilie și cremă de frișcă

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 3 ouă
  • 120 g zahăr pudră
  • 50 ml apă
  • 50 ml ulei
  • 125 g făină
  • 1 lingură pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt

Ingrediente necesare pentru crema de vanilie:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 3 linguri zahăr
  • 400 ml lapte

Ingrediente necesare pentru crema cu frișcă:

  • 150 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână
  • 1 plic zahăr vanilat

+

  • Glazură de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm ouăle spumă, împreună cu zahărul. Încorporăm și apa și uleiul. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și omogenizăm.

Împărțim compoziția în două și amestecăm o parte cu pudra de cacao.

Tapetăm o tavă de 23*32 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția simplă în ea. Peste compoziția simplă punem și cea cu pudra de cacao.

Pentru cremă, punem la fiert jumătate din cantitatea de lapte împreună cu zahărul. Amestecăm laptele rămas cu praful de budincă, după care turnăm în laptele fierbinte. Amestecăm până budinca se îngroașă.

Cu un polonic, transferăm budinca caldă în tavă, peste blatul cu cacao.

Amestecăm cele 3 compoziții din tavă folosind o furculiță.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 30 de minut, după care lăsăm prăjitura să se răcească.

Mixăm frișca spumă tare împreună cu zahărul, după care încorporăm și smântâna. Întindem peste prăjitura rece, după care decorăm cu glazura de ciocolată.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Turte aperitiv cu brânză – Foarte gustoase și foarte ușor de pregătit, de încercat!

Turte aperitiv cu brânză - Foarte gustoase și foarte ușor de pregătit, de încercat!

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Video – Prăjitură cu cacao și cremă fiartă – Rețetă rapidă și delicioasă
Noutăți

Video – Prăjitură cu cacao și cremă fiartă – Rețetă rapidă și delicioasă

Cum se prepară o ruladă gustoasă cu carne și ouă – Rulada-vedetă, face furori la orice sărbătoare
Noutăți

Cum se prepară o ruladă gustoasă cu carne și ouă – Rulada-vedetă, face furori la orice sărbătoare

Tort rapid și delicios, fără coacere – Tort de casă cu banane, cremă de vanilie și frișcă
Noutăți

Tort rapid și delicios, fără coacere – Tort de casă cu banane, cremă de vanilie și frișcă

Triunghiuri cu brânză dulce și scorțișoară – Se prepară din 400g brânză vaci, 250g unt, 480g făină, zahăr, praf de copt și scorțișoară
Noutăți

Triunghiuri cu brânză dulce și scorțișoară – Se prepară din 400g brânză vaci, 250g unt, 480g făină, zahăr, praf de copt și scorțișoară

Drob de pui în loc de chifteluțe sau pârjoale – Drob de casă fraged și gustos, suculent și aromat
Noutăți

Drob de pui în loc de chifteluțe sau pârjoale – Drob de casă fraged și gustos, suculent și aromat

Prăjitură fără coacere, cu crema de cappuccino – Se prepară din 500g biscuiți, 100g zahăr pudră, 240g unt și…
Noutăți

Prăjitură fără coacere, cu crema de cappuccino – Se prepară din 500g biscuiți, 100g zahăr pudră, 240g unt și…

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate