Ingrediente necesare pentru blat:
185 g făină
185 g unt
90 g zahăr pudră
1 praf de sare
Coaja rasă de la o jumătate de lămâie
Ingrediente necesare pentru cremă:
3 ouă
Coaja rasă și zeama de la o jumătate de lămâie
185 g zahăr
Jumătate linguriță praf de copt
32 g făină
1 praf de sare
Deasupra:
200 g zahăr pudră
4 albușuri
Mod de preparare:
Pentru blat, punem făina, zahărul pudră, coaja de lămâie și untul rece într-un bol și frământăm un aluat omogen.
Tapetăm o formă de tort cu unt și făină.
Transferăm compoziția în ea și formăm blatul și o margine de 4 cm.
Coacem blatul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius, timp de 30 de minute aproximativ.
Pentru cremă, mixăm gălbenușurile împreună cu zahărul până obținem o spumă albicioasă.
Adăugăm și făina, praful de copt, coaja și zeama de lămâie și amestecăm până la omogenizare.
Turnăm amestecul peste blatul din tavă și dăm forma înapoi la cuptor pentru încă 20 de minute.
Pentru stratul superior, mixăm albușurile spumă tare, împreună cu zahărul pudră.
Transferăm, cu o lingură, spuma de albușuri pe tort, modelând spuma cu o furculiță.
Dăm forma înapoi la cuptor pentru încă 5-10 minute.
Lăsăm tortul să se răcorească un pic, după care îl putem servi.
Să-l savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post