Încercați drobul de pui în loc de chifteluțe sau pârjoale – Drob de casă fraged și gustos, suculent și aromat
Ingrediente necesare:
- 1 kg carne tocată pui
- 150 g ceapă
- 2 căței usturoi
- 4 linguri griș
- 150 ml apă sau lapte
- 4 linguri ketchup
- 1 ou
- Un sfert linguriță busuioc uscat
- 2 linguri sos Worchester – opțional
- Sare, piper după gust
- Ceapă verde pentru decor
Mod de preparare:
Tocăm cât mai mărunt ceapa și dăm usturoiul prin presă. Punem carnea tocată într-un bol mare. Adăugăm ceapa, usturoiul, laptele, grișul, oul, ketchup-ul, sosul Worchester, busuiocul, sarea, piperul și amestecăm foarte bine. Dăm la frigider pentru 30 de minute ca grișul să se umfle.
După 30 de minute, tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Uniformizăm și presăm bine cu lingura ca să nu rămână goluri în interior. Lovim tava de masă de câteva ori.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până drobul trece testul cu scobitoarea: înțepăm mijlocul drobului și dacă zeama eliberată este absolut transparentă, înseamnă că este gata. Ungem drobul cu 1 lingură de ketchup și îl mai lăsăm la cuptor pentru încă 5 minute, la 200-220 de grade.
Ulterior, îl lăsăm să se răcească un pic și îl scoatem din tavă. Transferăm drobul pe un platou și decorăm cu ceapă verde tocată mărunt.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post