Rețete Culinare
joi, iunie 23, 2022
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Piftie din carne de pasăre – Cea mai gustoasă rețetă, pas cu pas – Trucuri și secrete pentru cea mai bună piftie de pasăre

Piftie din carne de pasăre – Cea mai gustoasă rețetă, pas cu pas – Trucuri și secrete pentru cea mai bună piftie de pasăre

Trucuri și secrete pentru cea mai bună piftie – Piftie din carne de pasăre – Rețeta completă, pas cu pas, în imagini

Ingrediente necesare:

  • 2,5 L apă
  • Jumătate găină sau cocoș, fără piele
  • 700 g gheare pui
  • 2 gâturi, 2 inimi, 2 pipote de curcan
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 10-15 boabe pier negru sau piper mozaic
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 foaie dafin
  • Sare și condimente după gust

Mod de preparare:

Pregătim carnea: curățăm, spălăm în mod corespunzător. Ghearele necesită o curățare minuțioasă. Punem carnea într-o cratiță mare, adăugăm apă rece cât să depășească carnea cu 1-1,5 cm, adăugăm și boabele de piper, foaia de dafin și 1 linguriță de sare.

Adăugăm și morcovul curățat și ceapa spălată, cu tot cu coajă. Facem o tăietură incompletă în mijlocul cepei.

Fierbem totul împreună timp de 1,5 ore în Multicooker. Dacă folosiți o cratiță obișnuită și gheare de pui, fierbeți carnea timp de 4 ore din momentul în care apa dă în clocot, la foc mic. Adunați spuma care se va forma în acest interval de timp. Dacă nu folosiți gheare, fierbeți carnea în cratița obișnuită timp de 2-2,5 ore din momentul în care apa dă în clocot, pe foc mic. În cazul în care nu folosiți gheare, s-ar putea să fie necesară adăugarea suplimentară de gelatină.

După fierbere, lăsăm să se răcească timp de 15 minute, după care, opțional, puteți îndepărta grăsimea de pe suprafață. Această grăsime de poate păstra la frigider și se poate folosi pentru piure, de exemplu.

Scoatem morcovul și ceapa și punem toate carnea într-un bol separat. Adăugăm usturoiul pisat în zeamă, amestecăm și potrivim de sare. Lăsăm zeama să se răcească un pic după care o strecurăm.

Dezosăm carnea, tăiem în mici bucățele. Tăiem morcovul rondele și punem pe fundul vaselor în care vom pune piftia. De asemenea, puteți adăuga și câteva frunzulițe de pătrunjel.

Răspândim carnea în vase. De regulă, proporțiile sunt 1:1 sau 1:2 de carne și zeamă. Turnăm zeama strecurată în vase și lăsăm totul să se răcească până ajunge la temperatura camerei. Dăm piftiile la frigider până se încheagă complet.

În primele 2 ore, nu le acoperim cu capac ca să nu se formeze condens.

După plac, piftiile se pot răsturna pe un platou: acoperiți vasul în care se află cu un prosop cald, timp de 15-20 de secunde, după care piftia se va separa singură de vas și va ieși mult mai ușor.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă VIDEO – Cum se prepară cea mai fragedă friptură de porc la cuptor
Noutăți

Rețetă VIDEO – Cum se prepară cea mai fragedă friptură de porc la cuptor

Rețetă Video – Șnițele la cuptor, gata în 15 minute – Nici nu mai fac în tigaie de acum înainte…
Noutăți

Rețetă Video – Șnițele la cuptor, gata în 15 minute – Nici nu mai fac în tigaie de acum înainte…

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu mac, cremă de lămâie și frișcă
Noutăți

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Prăjitură cu mac, cremă de lămâie și frișcă

Pogăcele de casă (cu cartofi și brânză sărată)
Noutăți

Pogăcele de casă (cu cartofi și brânză sărată)

Macerat de ceapă în vin – Curăță venele și arterele, restabilește tensiunea arterială și elimină ateroscleroza (îngroșarea pereților arteriali)
Noutăți

Macerat de ceapă în vin – Curăță venele și arterele, restabilește tensiunea arterială și elimină ateroscleroza (îngroșarea pereților arteriali)

Rețetă VIDEO – Cornulețe de casă gata în 15 minute – Cornulețe moi și gustoase
Noutăți

Rețetă VIDEO – Cornulețe de casă gata în 15 minute – Cornulețe moi și gustoase

Next Post
Prăjitură de casă rapidă, simplă și delicioasă – Prăjitură cu aluat fraged și gem, gata în 5 minute

Prăjitură de casă rapidă, simplă și delicioasă - Prăjitură cu aluat fraged și gem, gata în 5 minute

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie – Prăjitură rapidă, aromată și delicioasă
Noutăți

Prăjitură cu blat de nucă și cremă de vanilie – Prăjitură rapidă, aromată și delicioasă

Drob de ciuperci – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Aveți nevoie de 740g ciuperci, 2 cepe, 1 morcov, 4 ouă, 250 ml lapte, 100g unt și…
Noutăți

Drob de ciuperci – Rețetă simplă, rapidă și gustoasă – Aveți nevoie de 740g ciuperci, 2 cepe, 1 morcov, 4 ouă, 250 ml lapte, 100g unt și…

Prăjitură cu mascarpone și cremă de ciocolată și alune – Prăjitură de casă fragedă și delicioasă
Noutăți

Prăjitură cu mascarpone și cremă de ciocolată și alune – Prăjitură de casă fragedă și delicioasă

Fină și cremoasă, cu gust adevărat de casă – Înghețată de casă din doar 5 ingrediente
Noutăți

Fină și cremoasă, cu gust adevărat de casă – Înghețată de casă din doar 5 ingrediente

Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 10 minute – Pâine la cuptor, cu șuncă, roșii și cașcaval
Noutăți

Rețetă rapidă și gustoasă, gata în 10 minute – Pâine la cuptor, cu șuncă, roșii și cașcaval

Tort de ciocolată fără coacere – Se prepară din 100g unt, 380g biscuiți cu cacao, 250 ml frișcă lichidă și…
Noutăți

Tort de ciocolată fără coacere – Se prepară din 100g unt, 380g biscuiți cu cacao, 250 ml frișcă lichidă și…

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate