Prăjitură simplă și delicioasă – Prăjitură de casă
Ingrediente necesare:
- 1 pahar magiun (sau gem, noi am folosit gem de caise)
- Jumătate linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 ouă
- Jumătate pahar zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 250 ml chefir
- 2,3-2,5 pahare făină
- 80 g stafide sau alte fructe uscate – opțional
Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml.
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm magiunul cu bicarbonatul. Lăsăm amestecul deoparte timp de 1-2 minute după care adăugăm și ouăle bătute cu telul, zahărul vanilat și cel tos și un praf de sare.
Omogenizăm, încorporăm chefirul după care, treptat, încorporăm și făina cernută. Omogenizăm bine pentru a obține un aluat dens care se scurge lent de pe tel. La final, încorporăm și stafidele și transferăm aluatul astfel obținut într-o tavă rotundă de 22 cm, pe care am tapetat-o cu hârtie de copt.
Uniformizăm aluatul în tavă și coacem prăjitura timp de 40-45 de minute, la cuptorul preîncălzit la 160-180 de grade. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
După coacere, lăsăm prăjitura să se răcească timp de 10-15 minute. O scoatem din tavă, o lăsăm să se răcească complet. Opțional, o putem pudra cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post