Chifteluțe cu carne tocată, fragede și aromate – Chifteluțe cu carne în marinadă de sare, piper, boia dulce, boia iute

Rețetă simplă și rapidă, pas cu pas, în imagini – Chifteluțe cu carne în marinadă de sare, piper, boia dulce, boia iute – Chifteluțe cu carne tocată, fragede și gustoase

Ingrediente necesare:

  • 300 g carne tocată de vită
  • 300 g carne tocată de porc
  • 1 linguriță sare
  • 150 g apă minerală carbogazoasă
  • 1-2 cepe
  • 3 linguri ulei
  • Un sfert linguriță piper
  • Jumătate linguriță boia dulce
  • Boia iute după gust

Ingrediente necesare pentru ceapa marinată (pentru servire):

  • 2 cepe
  • Piper după gust
  • 100 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • Jumătate linguriță sare
  • 30 ml oțet 9%

Mod de preparare:

Amestecăm carnea tocată cu sare, piper, boia dulce, boia iute și apă minerală, până obținem o compoziție vâscoasă și omogenă. Batem bine compoziția de pereții vasului, ca să îndepărtăm tot aerul. Turnăm deasupra uleiul și îl repartizăm pe suprafața compoziției. În acest fel, compoziția nu se va usca și nu va pătrunde aer în interior. Acoperim vasul cu folie alimentară și dăm la frigider pentru 24 de ore.

A doua zi, scoatem compoziția din frigider și o amestecăm. Tăiem ceapa cubulețe mici după care o încorporăm în compoziția de carne. Împărțim compoziția în 5 părți a câte 160 g fiecare.

Rotunjim și modelăm lipii cu diametrul de minim 15 cm. Prăjim chiftele pe o tigaie simplă sau pe tigaia grill (în puțin ulei fierbinte) timp de 4-5 minute/ parte, la foc mediu. În timpul prăjirii, chiftelele se vor micșora dar vor rămână pufoase.

Pentru garnitură, tăiem ceapa jumătăți de rondele și o transferăm într-un borcan împreună cu piperul. Turnăm apa într-o cratiță, adăugăm sarea și zahărul și punem pe foc. Amestecăm și aducem lichidul până la punctul de fierbere după care turnăm oțetul, amestecăm și luăm marinada de pe foc. O turnăm în borcanul cu ceapă, închidem ermetic, agităm și lăsăm ceapa la marinat peste noapte sau măcar pentru 1-2 ore.

Ceapa marinată se combină perfect cu chiftelele.

Savurați cu poftă! Poftă bună!