Rețete Culinare
miercuri, mai 14, 2025
Rețete Culinare
No Result
View All Result

Iată cât de ușor se prepară cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu – Salvează rețeta pentru Sărbători

Iată cât de ușor se prepară cozonacul lui chef Cătălin Scărlătescu – Salvează rețeta pentru Sărbători

Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu îți va fi de ajutor dacă ești la primul cozonac. Dacă ai deja experiență, te va ajuta să faci un cozonac deosebit.

INGREDIENTE

1 kg făină
250 gr zahăr
450 gr lapte
5 ouă
60 gr drojdie
300 gr unt belgian
500 gr nucă
200 gr rahat
150 gr ciocolată belgiană
30 gr portocală confiată
30 gr coajă de lămâie

MOD DE PREPARARE

1. Se amestecă drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri cu făină. Se lăsă compoziția să crească până când își dublează volumul.

2. Laptele se fierbe împreună cu zaharul, apoi se amesteca până se dizolvă.

3. Gălbenușurile se freaca cu sarea.

4. Se pune făina într-un vas și se toarnă pe rând, amestecând bine, gălbenușurile, laptele împreună zahărul topit și untul, portocala confiata. Se frământă bine până se obține un aluat omogen, consistent și elastic.

5. Compoziţia astfel obţinută se lasă la dospit circa o oră.

6. Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde bine, se pune peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si se rulează.

Rulada obţinută se secţionează în două pe lungimea sa şi cele două părţi astfel obţinute se împletesc şi se ung cu ou.

7. Se pun apoi într-o formă tapetată în prealabil cu unt şi făină si se lasă la dospit aproximativ doua ore.

8. Când aluatul a crescut se dă tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 oră la 160 grade.

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion
Noutăți

Roșii la borcan, pentru iarnă – Roșii întregi în bulion

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă
Noutăți

Zacuscă de vinete – Zacuscă de vinete cu morcovi, gustoasă și cremoasă

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan
Noutăți

Conopidă murată – Rețetă pentru iarnă – Conopidă cu sfeclă roșie, la borcan

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți
Noutăți

Castraveți la borcan, pentru iarnă – Castraveți în oțet, fără conservanți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri
Noutăți

Brânză în saramură, pentru iarnă – Secrete și trucuri

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…
Noutăți

Sos de roșii la borcan, pentru iarnă – Conservă de roșii pentru paste și alte bunătăți – Merită făcută, mai ales dacă aveți roșii din grădină…

Next Post
Lipii moi și aerate în loc de pâine – Pur și simplu delicioase

Lipii moi și aerate în loc de pâine - Pur și simplu delicioase

Discussion about this post

SUGESTII /RECOMANDĂRI

Prăjitură cu mascarpone și cremă de ciocolată și alune – Prăjitură de casă fragedă și delicioasă
Noutăți

Prăjitură cu mascarpone și cremă de ciocolată și alune – Prăjitură de casă fragedă și delicioasă

Gogoșari în sos de muștar – Gogoșari la borcan pentru iarnă – Rețetă de nota 10, merită probată dacă n-ați mai încercat până acum
Noutăți

Gogoșari în sos de muștar – Gogoșari la borcan pentru iarnă – Rețetă de nota 10, merită probată dacă n-ați mai încercat până acum

Drob de pui în loc de chifteluțe sau pârjoale – Drob de casă fraged și gustos, suculent și aromat
Noutăți

Drob de pui în loc de chifteluțe sau pârjoale – Drob de casă fraged și gustos, suculent și aromat

Tort de casă rapid și delicios, fără coacere – Tort cu biscuiți și cremă de brânză dulce – Rețetă pas cu pas, în imagini
Noutăți

Tort de casă rapid și delicios, fără coacere – Tort cu biscuiți și cremă de brânză dulce – Rețetă pas cu pas, în imagini

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 2 căni de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de lapte și…
Noutăți

Prăjitură de casă rapidă și delicioasă – Se prepară din 4 ouă, 2 căni de făină, 1 cană de zahăr, 1 cană de lapte și…

Rețetă călugărească – Ciorbă de pește cum fac călugării, la Mănăstirea Dervent
Noutăți

Rețetă călugărească – Ciorbă de pește cum fac călugării, la Mănăstirea Dervent

  • Termeni legali
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Politică de confidențialitate

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Blog
  • Elementor Recipe
  • Home Recipe
  • My Bookmarks
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate