Suc de roșii de casă, natural și foarte aromat – Suc de roșii pentru iarnă
Ingrediente necesare pentru 9,5 L de suc:
- 15 kg roșii, fără cotor
- 4 foi dafin
- 1 lingură boabe de ienibahar
- 1 lingură cu vârf boabe de piper negru
- 1 linguriță cu vârf cuișoare
- Jumătate linguriță de sare pentru fiecare L
- 1 linguriță de zahăr pentru fiecare L
Mod de preparare:
Trecem roșiile prin mașina de tocat carne, după care prin sită. În acest fel vom îndepărta coaja și semințele.
Punem sucul pe foc și îl aducem până la punctul de fierbere. Adăugăm foile de dafin, boabele de ienibahar și de piper, cuișoarele, sarea și zahărul, ținând cont de volumul de suc.
Amestecăm și fierbem timp de 15-20 de minute. Ulterior, scoatem foile de dafin, cuișoarele, ienibaharul și piperul și repartizăm sucul în sticle sau în borcane. Le închidem ermetic.
Savurați cu poftă! Poftă bună!
Discussion about this post