Ardei gras cu morcov la borcan, pentru iarnă – Un adevărat deliciu, o bunătate de rețetă, foarte simplă, foarte rapidă

Un adevărat deliciu, după cea mai simplă rețetă – Ardei gras marinat, pentru iarnă

Ingrediente necesare pentru 3 borcane de 0,5L:

  • 2 kg ardei gras
  • 2 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură mărar
  • 3 căpățâni usturoi

Ingrediente necesare pentru marinadă:

  • 200 ml ulei
  • 300 ml apă
  • 2 linguri sare
  • 50 ml oțet 9%
  • 1 lingură zahăr
  • 5 boabe piper negru

Mod de preparare:

Trecem usturoiul prin răzătoarea mică și morcovul prin răzătoarea mare. Mărunțim verdeața. Punem toate ingredientele de mai sus într-un vas și amestecăm bine.

Curățăm ardeii de semințe și de cotor și le tăiem pai.

Amestecăm apa, oțetul, uleiul, sarea, boabele de piper și zahărul într-o cratiță. Punem pe foc și dăm marinada în clocot.

Adăugăm ardeiul gras în câteva tranșe și fierbem timp de 3 minute.

Umplem borcanele curate cu ardei, presărând straturile cu amestecul de morcov, verdeață și usturoi. Turnăm și marinada în borcane după care le acoperim cu capace.

Punem borcanele într-o cratiță pe baza căreia am pus un prosop. Turnă apă caldă în cratiță, cât să ajungă până sub umerii borcanelor. Din momentul în care apa începe să fiarbă, sterilizăm borcanele timp de 7 minute.

Închidem ermetic borcanele, le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Ulterior, le putem depozita în cămară sau chiar la temperatura camerei.

Savurați cu poftă! Poftă bună!