Rețetă aromată și delicioasă, ușor de făcut – Prăjitură cu blat fraged de cacao, cremă de lapte și spumă de albușuri

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 5 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 200 g făină
  • 1 lingură apă
  • 2 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru a însiropa blatul:

  • 100 ml lapte
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr tos
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri făină
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră

Ingrediente necesare pentru stratul superior:

  • 5 albușuri
  • 200 g zahăr
  • Jumătate lămâie
  • 2-3 linguri apă

Mod de preparare:

Setăm cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt și tapetăm cu făină o tavă.

Pentru blat, amestecăm făina cu pudra de cacao, după care cernem totul într-un bol. Separat, mixăm albușurile spumă tare, adăugăm treptat zahărul după care încorporăm și gălbenușurile și făina.

Transferăm compoziția în tava pregătită, dăm la cuptor și coacem timp de 30 de minute aproximativ.

După coacere, însiropăm blatul cu amestecul de lapte, zahăr tos și cel vanilat.

Pentru cremă, punem laptele la fiert.

Într-un bol mai mic amestecăm gălbenușurile cu zahărul, adăugăm și un pic de lapte și amestecăm până la omogenizare.

Turnăm acest amestec în laptele fierbinte și, amestecând continuu, adăugăm și făina. Fierbem până crema se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească. Mixăm untul spumă împreună cu zahărul, după care încorporăm treptat în cremă.

Întindem crema astfel obținută peste blat.

Pentru stratul superior, punem pe foc 100 g zahăr împreună cu 2-3 linguri de apă. Fierbem până obținem un sirop.

Mixăm spumă tare albușurile împreună cu 100g zahăr, pe baie de aburi. Treptat, turnăm și siropul, amestecând continuu.

Vom obține o spumă lucioasă în care încorporăm și zeama de lămâie.

Întindem spuma de albușuri peste stratul de cremă și decorăm după gust. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!